Om Magnus

Född och uppväxt i Osby, ett stenkast från Osby Miniton-banan. Under uppväxten tillbringade jag mycket tid vid Osby idrottsplats där jag försökte mig på att spela Ishockey, Fotboll och Tennis men blev aldrig så lysande men var ganska flitig. Spelade även Bowling i seriespel och tävlingar under flera år.

Började träna lite mer regelbundet med löpning i slutet av 1989 tillsammans med en granne, som hade sprungit något Stockolm Marathon tidigare. Vi anmälde oss bägge till Stockholm Marathon 1990 och den våren blev det en hel del pass och minns första passet på över två mil. Nu blev det så att min tränings- och reskompis bröt loppet men jag genomförde min första mara på 3.18, vilket jag var mycket nöjd med och det hade jag knappt trott innan att jag skulle klara.

Efter sommar 1990 flyttade jag från Kristianstad till Älmhult där jag började ett nytt jobb. Via en broschyr från Älmhults kommun ringde jag och var snart med på ett träningspass med den ganska nyligen startade klubben Älme 90 FIK som var startad av några utbrytare från Elmhults Sport Club. Detta var ju före dagens GPS-klockor och bloggar mm på nätet. Träningsdosen ökades på och vi körde ett gemensamt kvalitespass och ett långpass varje vecka samt något distanspass blev det även med någon kompis under veckorna. Därutöver körde man ju själv en del pass på egen hand och Älmhult hade utöver motionslingor väldigt bra rundor på skogvägar.

1992 var ett händelserikt år med bla 3 maror, ett Lidingölopp och Pan's 5-dagarsjogg. Hade under 1993 problem med en överansträngd vadmuskel.

1994 på hösten efter en annan tillfällig sjukdom så upptäcktes att jag fått diabetes, hur känns det frågade läkaren... jag kan väl säga idag att jag önskar ingen annan det. Under 1995 fortsatte jag med löpträning samtidigt som jag försökte tänka på kost och behandlade min diabetes med insulinpennor. Bytte jobb på hösten 1995 i Älmhult men trivdes väl inte riktigt hos min nya arbetsgivare, vilket ledde till att jag sökte jobb igen och fick nu ett jobb i Kristianstad dit jag flyttade åter vid sommaren 1996. Under detta året avtog mitt tränande och tävlande i löpning.

År 2000 skulle det vara Broloppet då Öresundsbron invigdes så jag tränade en del inför det samt deltog vi från min dåvarande arbetslats med ett lag i Byastafetten där jag och någon till körde två sträckor var.

2005 föddes min första dotter och vi flyttade in en villa och sedan 2008 föddes min andra dotter. Hade nu under något år endast tränat en del styrketräning på F&S Gym i Kristianstad men 2009 försökte jag åter börja löpträna en del. En arbetskollega som är duktig löpare/orienterare fick mig att skaffa en GPS-klocka (Garmin FR-305) och jag började även att regga pass på www.jogg.se

Har nu efter några års löpträning kommit tillbaka till en skaplig nivå även om jag inte har samma kapacitet och snabbhet som på 90-talet, delvis pga min diabetes men har ju även blivit äldre. Har nu sedan knappt 2 år blivit medlem i Ryssbergets IK som jag tävlar för samt försöker vara med på något gemensamt träningspass.

Under våren 2015 så pensionerade jag min gamla Garmin och köpte en nyare av samma märke  men modellen 910-XT, vilken fungerar mycket bra och jag är klart nöjd.

Under höst/vinter/vår 2016-2017 så tränade jag regelbundet tillsammans med Bockeboda Trial Runners och valde att inte fortsätta som medlem för Ryssberget utan blev 2017 istället medlem i Härlövs IF. Den 23 september 2017 genomförde jag även Lidingöloppet 30 km, vilket kändes stort att få genomföra igen efter ca 25 år!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar